Home Haaglanden 22 mei Verkeerscontrole 1e Van der Kunststraat Den Haag

22 mei Verkeerscontrole 1e Van der Kunststraat Den Haag

Den Haag – De politie hield onder andere samen met de Belastingdienst, het RDW, de Inspectie Leefomgeving en Transport (IL en T) donderdag 22 mei een verkeerscontrole op de 1e van der Kunststraat.

Wat opviel was dat een groot aantal voertuigen in een slechte staat van onderhoud verkeerde. In totaal werden zeventig bekeuringen uitgeschreven voor gebreken aan de voertuigen, het rijden zonder rijbewijs en het niet kunnen tonen van de juiste papieren. Er zijn zes WOK meldingen (wachten op keuring door het RDW) opgemaakt.

De politie controleerde ruim honderd bromfietsen, waarvan de helft een proces-verbaal kreeg voor een verkeerde constructiesnelheid of technische staat. Tevens werden de bestuurders van de voertuigen gecontroleerd op het gebruik van alcohol. Twee van hen hadden teveel gedronken.

ANPR
In de buurt van de controleplaats werden twee Twee ANPR- (Automatic Number Plate Recognition)voertuigen ingezet om kenteken te scannen. Als er iets ‘mis’ is met het kenteken (gestolen, niet verzekerd etc.) geeft de apparatuur van dit voertuig dat aan. Als er een ‘hit’ is, wordt het voertuig staande gehouden en worden zowel de bestuurder als de auto gecontroleerd. Dit resulteerde in ruim 360 hits.

Aanhoudingen en boetes
In totaal zijn vijf personen aangehouden. Een aantal van hen stond gesignaleerd voor verschillende strafbare feiten, waaronder heling en inbraak. Daarnaast inde de politie voor ruim 3300 euro aan openstaande boetes.

Inspectie Leefomgeving en Transport
IL en T controleerde in totaal negen taxi’s. Vier taxichauffeurs hadden hun zaken niet op orde hadden.

Belastingdienst
De Belastingdienst incasseerde plaatse ruim 15.000- euro wegens openstaande belastingschulden en nam een aantal auto’s in beslag.

 

IMG_3152

IMG_3163

IMG_3169

IMG_3171

IMG_3173

IMG_3136

Video , Foto’s Patrick Kramer