Home Den Haag 23 december Twee woningen zwaar beschadigd door brand Den Haag

23 december Twee woningen zwaar beschadigd door brand Den Haag

MRF_7704

Den Haag – Maandagochtend 23 december is omstreeks zes uur door nog onbekende oorzaak brand uitgebroken in een galerijwoning aan de Dalerveenstraat. Twee bewoners zijn voor nader onderzoek naar het ziekenhuis gebracht.

Vanochtend vroeg werd de bewoner gewekt door een rooklucht en bleek er brand te zijn uitgebroken in zijn woning.

Bij aankomst van de brandweer was er sprake van een uitslaande brand aan de voorzijde van de woning. Het vuur was inmiddels overgeslagen naar de bovengelegen woning. De brand ging gepaard met een flinke rookontwikkeling.

De brandweer heeft direct na aankomst een aantal mensen met behulp van vluchtmaskers in veiligheid weten te brengen. De brand was vervolgens snel onder controle. De brandweer is nog enige uren bezig geweest met nablus werkzaamheden en met het controleren van de andere woningen.

De bewoner van de door brand getroffen woning is voor nader onderzoek naar het ziekenhuis gebracht. Later moest ook een andere bewoonster ter controle naar het ziekenhuis.

In totaal werden er van het flatgebouw tussen de Dalerveenstraat en de Fluitenbergstraat achtentwintig woningen ontruimd. Twee woningen daarvan zijn vooralsnog onbewoonbaar. De overige woningen zijn in de loop van de ochtend weer vrijgegeven.

MRF_7705

MRF_7707

MRF_7711

MRF_7724

MRF_7732

MRF_7734

MRF_7744

MRF_7761

Foto’s Marofer.nl