Home Den Haag 24 maart Eerste dag van de Nuclear Security Summit

24 maart Eerste dag van de Nuclear Security Summit

Randstad – De eerste dag van de nucleaire top in Nederland is op enkele kleine incidenten na, soepel en rustig verlopen. Het grootste deel van de wereldleiders was zondag al overgekomen naar Nederland, de laatste waaronder President Obama arriveerde vanmorgen op luchthaven Schiphol. President Obama is na zijn landing met de Air Force One direct per helikopter overgevlogen naar het Museumplein om het Rijksmuseum te bezoeken. Rond half 12 vertrok hij weer vanaf het Museumplein per helikopter naar Den Haag.

IMG_0321

IMG_0343

IMG_0351

IMG_0352

IMG_0368

IMG_0389

IMG_0401

Video Politie Nederland, Foto’s Ruben van Adrichem
[spacer style=”1″]

Rotterdam – Rondom het vliegveld in Rotterdam was een verscherpt toezicht van kracht. Ook kwam er een stoet van voertuigen onder escorte het vliegveld terrein op rijden, wie er in de voertuigen zaten was niet precies duidelijk.

foto1

foto2

foto4

foto6

foto8

foto11

Foto’s FlashphotoNL
[spacer style=”1″]

Den Haag – Bij verschillende demonstraties in Den Haag tegen de nucleaire top zijn maandag arrestaties verricht. Zo zijn bij de Hofvijver vier mensen opgepakt en bij het Centraal Station ongeveer vijftig.

DSC_0090

DSC_5429

DSC_5439

DSC_5496

DSC_5512

DSC_5513

DSC_5604

DSC_5614

Foto’s Richard Mulder

RFF_0695

RFF_0696

RFF_0701

Foto’s Marofer.nl
[spacer style=”1″]

Rijkswaterstaat: ook dinsdag advies thuiswerken, spitsmijden en de trein

Rijkswaterstaat adviseert weggebruikers, vanwege de NSS, ook dinsdag in het westelijk deel van de Randstad de auto te laten staan en te kiezen voor alternatieven, zoals thuiswerken, buiten de spits reizen en gebruik maken van de langere treinen.

De maandagochtendspits was rustig doordat deze adviezen massaal werden opgevolgd. Als de weggebruikers dat dinsdag opnieuw doen, verwacht Rijkswaterstaat ook dan weinig grote problemen.

Dinsdagmiddag vanaf 13.00 uur wordt de route tussen Den Haag en Schiphol opnieuw afgezet. Dat is exact dezelfde route als maandag, dus de wereldleiders rijden tegen de gebruikelijke rijrichting in.

De verwachting is dat de wereldleiders na afloop van de NSS in een kort tijdsbestek over de afgezette route naar Schiphol worden vervoerd. Dat betekent dat veel maatregelen, zoals het afsluiten van een derde rijstrook op de A4 en afsluitingen voor kruisend verkeer, tegelijkertijd van kracht zijn. Bovendien is er in de avondspits altijd veel verkeer over de A4 richting Den Haag. Dat betekent dat weggebruikers dinsdagmiddag en –avond rekening moeten houden met ernstige hinder.

In de stad Den Haag wordt vooral dinsdagochtend extra hinder verwacht vanwege verplaatsingen van delegaties van de hotels naar het World Forum.