Home Den Haag 25 februari Lunchroom Otten ontruimd Haagse Markt Den Haag

25 februari Lunchroom Otten ontruimd Haagse Markt Den Haag

DSC_0014

Den Haag – Het gebouw van lunchroom Otten op de Haagse Markt is gesloopt. Rond elf uur dinsdagochtend ging het gebouw tegen de vlakte.

De lunchroom moest weg omdat de Haagse Markt wordt vernieuwd. De gemeente bood Otten aan om hier een nieuwe horecagelegenheid te gaan exploiteren, maar beide partijen konden het niet eens worden over de voorwaarden. Tijdens een aantal rechtszaken over de kwestie werd de gemeente steeds in het gelijk gesteld.

Bij het ontruimen van de lunchroom was veel politie op de been. De schoonzoon van de eigenaar vond het allemaal wat overdreven. ‘Bij ADO staan er minder agenten.’

Begrip in Den Haag

Lunchroom Otten is een begrip in Den Haag. De lunchroom was 43 jaar gevestigd op de Haagse Markt. Veel vaste klanten reageerden de afgelopen dagen vol ongebegrip op het feit dat de zaak weg moet.

‘Natuurlijk doet dit pijn’, knikt lunchroomeigenaar Herman Otten. Grote vraag is waarom hij het liet aankomen op een ontruiming en hij er niet voor koos zelf zijn lunchroom leeg te halen. ‘Hoe had ik dat dan moeten doen?’, vraagt Otten zich af. ‘Ik ben een patatbakker, geen aannemer ofzo.’

Tekst bron: TV West

DSC_9363

DSC_9393

DSC_9470

DSC_9528

DSC_9569

Foto’s Richard Mulder