Home Haaglanden 25 juni Politiehond houdt verstopte straatrover aan Den Haag

25 juni Politiehond houdt verstopte straatrover aan Den Haag

politienieuws (13)

Den Haag – Politiehond Quattro hield op dinsdagavond een 14-jarige straatrover aan, nadat hij zich in bosjes bij het Valutapad probeerde te verstoppen. De jongen wordt verdacht van de beroving van een 12-jarige meisje, waarbij hij gedreigd zou hebben met een steekwapen.

De politie werd gealarmeerd door een oplettende getuige die in een brandgang bij de Buizerdlaan iemand zag lopen met een bivakmuts op. Al snel bleek dat hij mogelijk betrokken was bij de beroving van een 12-jarig meisje op het Ganzenplantsoen. Agenten gingen direct op zoek naar de verdachte. Een agent kreeg hulp van een passerende scooterrijder, die hem een lift gaf. Ze zagen de verdachte rennen bij het Valutapad, waar hij vervolgens de bosjes in ging. De politie zette meteen het stuk af en lieten een politiehond komen. Politiehond Quattro en zijn geleider waren snel bij het bosje waarin de verdachte zich had verstopt. Agenten waarschuwden de verdachte herhaaldelijk en sommeerden hem om te voorschijn te komen, maar dit weigerde hij. Quattro ging daarop de bosjes in en vond de verdachte binnen enkele seconden.

Politiecel
De 14-jarige verdachte uit Den Haag was in het bezit van een bivakmuts en de telefoon van het 12-jarige slachtoffer. De verdachte liep een bijtwond op aan zijn been toen Quattro hem vond. Een politiearts heeft hem in een politiecel behandeld, waar hij nog vast zit voor verhoor.