Home Haaglanden 25 mei Politie maakt snel een einde aan ProjectX bij kraakpand Julianastraat...

25 mei Politie maakt snel een einde aan ProjectX bij kraakpand Julianastraat Poeldijk [VIDEO]

Het aangekondigde feestje bij de krakers van het voormalig Chinees wokrestaurant aan de Julianastraat in Poeldijk is vanavond snel door de politie tot een einde gebracht. Initiatiefnemer Scott van den Berg had zijn facebookevenement ‘Project X – wokken met krakers’ even daarvoor al afgeblazen.

Hij deed dat nadat de politie hem erop had gewezen dat de happening te groot zou worden om de veiligheid te kunnen waarborgen. De eventuele schade zou bovendien op hem verhaald kunnen worden.

Rond 20.00 uur leek het dan ook een rustige bedoeling bij het voormalige restaurant. Ongeveer vier personen bleven enige tijd voor het kraakpand staan. Maar toen kwam er opeens een touringcar aangereden. De bus werd voor de deur geparkeerd en de harde muziek ging aan. Dit tot ongenoegen van de krakers zelf. Die kwamen naar buiten om verhaal te halen.

De Westlanders die zich voor de deur hadden verzameld, spraken hun ongenoegen uit over het feit dat het pand was gekraakt. ,,Door een stel junks”, voegde de groep daaraan toe.

De politie kwam snel ter plaatse en sommeerde de buschauffeur om te vertrekken. Hierna werden ook de mensen op straat weggestuurd.

Foto’s & video: Jordy de Groot