Home Delft 25 september Grote politie inzet na verdachte omstandigheden Breestraat Delft

25 september Grote politie inzet na verdachte omstandigheden Breestraat Delft

Delft – Dinsdagnacht 25 september kreeg de politie omstreeks 3 uur een melding van een beveiliger uit de Peperstraat. In de Peperstraat en de Breestraat reed een scooter met twee opzittenden al enige tijd rond. De beveiligers, die sinds de aanslagen op de coffeeshops in de Breestraat en Peperstraat staan, vonden dit verdacht en belde de politie.

Toen een politie-voertuig achter de scooter kwam, schoot de scooter een bruggetje over, waardoor de politieauto niet meer kon volgen. Even later troffen agenten de scooter, met de motor nog draaiende aan, langs de Sint Sebastiaansbrug in Delft. Extra politie-eenheden werden ter plaatse gestuurd om de inmiddels gevluchte opzittenden te zoeken.

Omdat agenten rekening hielden dat het mogelijk om twee gewapende mannen ging, droegen zij kogelwerende vesten. Aan de Mijnbouwstraat in Delft heeft de politie een park omsingeld en met een politiehond uitgekamd. Hierbij is niemand aangetroffen. De politie heeft de scooter als bewijs meegenomen. Waarom de opzittenden van de scooter meerdere keren door de Peperstraat en de Breestraat reden en waarom deze gevlucht zijn, is niet bekend.

Foto’s Jasper Wennekes