Home Hollands-Midden 26 september Ramkraak Rabobank Van Diepeningenlaan Leiderdorp

26 september Ramkraak Rabobank Van Diepeningenlaan Leiderdorp

DSC_9795

Leiderdorp – Donderdagmorgen 26 september omstreeks 04.30 uur werden omwonenden van een filiaal van Rabobank Nederland aan de Van Diepeningenlaan in Leiderdorp opgeschrikt door een enorme knal. Bij de geldautomaat van de Rabobank die in winkelcentrum Santhorst hing bleken twee auto’s tegen de gevel te zijn gereden en de geldautomaat te hebben geramd. In de kluisruimte van de geldautomaat was brand en ook de twee gebruikte auto’s waren in brand gestoken of gevlogen. Direct werden de hulpdiensten gealarmeerd, agenten gingen op zoek naar de verdachten, de brandweer ging aan de slag met het blussen van de brandjes. Evacuatie van de bovengelegen woningen was niet noodzakelijk.

De recherche is een onderzoek gestart, forensisch experts verrichten donderdag sporenonderzoek. Het is onduidelijk of de daders erin geslaagd zijn iets buit te maken. Volgens getuigen zijn er na de ramkraak meerdere (mogelijk drie of vier) verdachten met bivakmutsen gevlucht op twee scooters. De verdachten zijn gevlucht in de richting van de Kievitstraat.

Tips?

Heeft u donderdagochtend 26 september iets gezien in de omgeving van de Van Diepeningenlaan dat met deze plofkraak te maken kan hebben? Het is niet uitgesloten dat de verdachten de omgeving de afgelopen tijd al verkend hebben. Heeft u donderdag 26 september of in de dagen ervoor iets gezien in de omgeving van de Van Diepeningenlaan dat voor de recherche van belang kan zijn?

Niet lang na de plofkraak is er in de Sternstraat een smeulende vuilcontainer aangetroffen. Het is nog onduidelijk of dit iets met de plofkraak te maken heeft maar de politie zou ook graag willen weten of er getuigen van zijn die hier iets hebben gezien.
Neem dan contact op met de recherche in Leiden via nummer 0900-8844. LIever anoniem, bel dan met M. 0800-7000.

DSC_9801

DSC_9867

DSC_9871

DSC_9884

DSC_9885

DSC_9896

DSC_9966

Foto’s Toon van der Poel