Home Haaglanden 27 april Politiehekken vernield bij oud opgegraven Kerkhof Monster

27 april Politiehekken vernield bij oud opgegraven Kerkhof Monster

IMG_2825

Monster – Woensdagmiddag 27 april kreeg de politie een telefoontje dat er op het terrein van de Hervormde Kerk van Monster vernielingen waren aangericht. De politie was in de nacht van vrijdag op zaterdag al op het terrein nadat er botten waren aangetroffen die open en bloot lagen. De botten bleken gevonden te zijn bij graafwerkzaamheden voor een nieuwe leiding naast de kerk. Op de locatie, die diende als parkeerplaats, bleek 150 jaar geleden een kerkhof gelegen te hebben.

De politie heeft die nacht hekken geplaatst rond de opgraving, om de botten af te schermen. Vandaag bleek dat een groot deel van de hekken omgewaaid waren en een van de blokken door het midden was. De kans dat de hekken zijn omgewaaid is minimaal, door de O-vorm van de constructie. Ook bleek een van de hekken te zijn verbogen en een scherm was kapot gescheurd bij een bevestigpunt.

Ook lagen er meerdere botten verspreid over het terrein, die er bij plaatsing van de hekken er nog niet lagen. Mogelijk is in de Koningsnacht het een en ander vernield tijdens het evenement aan de andere kant van de kerk. De politie en gemeente zijn ter plaatse gekomen en zorgen voor een oplossing. Pikant punt is dat de hekken donderdag weggehaald zouden worden.

IMG_2814
IMG_2815
IMG_2816
IMG_2824
IMG_2827
IMG_2828
Foto’s Redactie District8