Home Haaglanden 27 februari Massale politie inzet na rellen in centrum Zoetermeer

27 februari Massale politie inzet na rellen in centrum Zoetermeer [VIDEO]

Zoetermeer – De politie is in de nacht van vrijdag 26 februari op zaterdag 27 februari massaal uitgerukt naar de Amsterdamstraat in Zoetermeer. Zeker 45 eenheden uit diverse veiligheidsregio’s kwamen met spoed ter plaatse. De politie heeft meerdere malen in linie gelopen met lange wapenstokken om de groep uit elkaar te drijven en zette daarbij ook diverse politiehonden in. Ook de politiehelikopter heeft ruime tijd boven Zoetermeer gevlogen, dit om in kaart te brengen waar de groepen jongeren zich bevonden.

De politie werd uitgescholden en belaagd met stenen en glas. Ook moest de ambulancedienst meerdere malen ter plaatse komen voor jongeren die overmatig alcohol genuttigd hadden. De onrust lijkt ontstaan te zijn bij discotheek ‘ Club Envy’. De politie heeft de deuren van de discotheek gesloten in verband met de onrust buiten op straat.

Update: Een 18-jarige inwoner van Utrecht is aangehouden door de politie voor het mishandelen van twee politieagenten. Bats Hartman laat aan het AD weten het incident te betreuren en dat de deuren van ‘Club Envy’ zaterdag 27 februari gesloten blijven. Daardoor gaat het geplande optreden van DJ Darkraver en Dr. Rude niet door.

VDEM8442

VDEM8443

VDEM8444

VDEM8445

VDEM8457

VDEM8471

VDEM8482

VDEM8490

VDEM8492

VDEM8493

Foto’s Daan van den Ende