Home Delft 27 juni Tankwagen implodeert Alexander Fleminglaan Delft

27 juni Tankwagen implodeert Alexander Fleminglaan Delft

Delft – Rond half 2 vrijdagmiddag 27 juni kwam op de Gemeenschappelijk Meldkamer een melding binnen van een vacuüm getrokken tankwagen op het terrein van DSM aan de Alexander Flemminglaan in Delft. De brandweer is met onder andere de Ongeval Gevaarlijke Stoffen eenheid (OGS) en de Adviseur Gevaarlijke Stoffen (AGS) naar het incident gegaan. De BHV organisatie van DSM heeft een twintig medewerkers in de omgeving van de tankwagen uit de fabrieken ontruimd.

De tankwagen stond al op de plek waar de inhoud van de tank in de fabriek wordt overgepompt. Vermoedelijk is er iets mis gegaan met het beluchtingssysteem van de tankwagen. Daarbij is de tank vacuüm getrokken. De brandweer heeft vastgesteld dat er daarbij geen scheuren of lekkages zijn ontstaan en er geen salpeterzuur is vrijgekomen. Het salpeterzuur in de tankwagen wordt gebruikt om de fabrieksinstallatie te zuiveren.

De brandweer heeft het veilig leegpompen van de tankwagen gecoördineerd. Uit voorzorg werden er onder andere waterslangen gelegd rondom de tankwagen. Mocht er salpeterzuur gaan lekken, kon dit direct met water worden vermengd voor een veilige situatie. Uit voorzorg heeft de politie bewoners van de woonboten aan de Wateringseweg in Delft gevraagd ramen en deuren te sluiten tijdens het overpompen van de stof uit de tankwagen naar de fabriek. Het overpompen is veilig verlopen en het incident heeft geen gevaar opgeleverd voor de omgeving.

IMG_8187

IMG_8055

IMG_8061

IMG_8079

IMG_8126

IMG_8154

IMG_8192

IMG_8195

Foto’s Daan van den Ende Video Remco Suiker