Home Haaglanden 28 augustus Politie Westland doet mee aan ALS Ice Bucket Challenge

28 augustus Politie Westland doet mee aan ALS Ice Bucket Challenge

Naaldwijk – Politieagenten van Politiebureau Westland aan de Vierschaar in Naaldwijk hebben donderdagmiddag 28 augustus mee gedaan aan de Ice Bucket Challenge in de strijd tegen de ziekte ALS.

Amyotrofische Laterale Sclerose (ALS) is een van de meest ernstige en invaliderende aandoeningen van het zenuwstelsel. Nederland telt op dit moment rond de 1500 patiënten: elk jaar overlijden er 500 en komen er 500 bij. Hoewel er wereldwijd onderzoek wordt gedaan naar de ziekte, is de oorzaak tot op heden onbekend.

Al weken lang nomineren mensen wereldwijd elkaar om een emmer met ijs en water erin over zich heen te gooien, dit te filmen, op sociale media te plaatsen en daarna geld te doneren voor meer onderzoek naar de oorzaak van ALS. De ALS Ice Bucket Challenge is bedacht om meer aandacht te creëren voor de ziekte.

Eerder deze week werd Politiebureau Westland genomineerd door hun collega’s en tevens vrienden van Brandweer ‘s-Gavenzande, Politie Westland nomineert op haar beurt Dienst toezicht openbare ruimte van de Gemeente Westland, Don Opleidingen en Hoogheemraadschap Delfland om de challenge aan te gaan.

IMG_1805

IMG_1809

IMG_1812

IMG_1822

IMG_1827

IMG_1835

IMG_1837

IMG_1838

IMG_1842

IMG_1847

Foto’s , video Daan van den Ende