Home Den Haag 28 december Aanhoudingen na demonstratie tegen politiegeweld Den Haag

28 december Aanhoudingen na demonstratie tegen politiegeweld Den Haag

DSC_0001

Den Haag – Een demonstratie tegen discriminatie en politiegeweld eindigde zaterdag 28 december met geweld tegen de politie. Agenten hielden enkele verdachten aan. Zij worden verdacht van belediging en openlijk geweld waarbij een agent met een stok werd geslagen.

Politieagenten begeleidden een demonstratie van circa 50 personen. Met de organisatie waren vooraf afspraken gemaakt over de route en ordemaatregelen. Aan het einde van de demonstratie keerde een aantal demonstranten zich tegen de politie. Ze deden sjaals voor hun gezicht en gingen de agenten vervolgens met stokken te lijf. Politieagenten hielden daarop twee personen aan. Beide verdachten, 18 en 25 jaar , werden ingesloten voor nader verhoor.

Daarnaast hield de politie op het Spuiplein een 22-jarige verdachte aan op verdenking van belediging van agenten. De politie kon door het optreden verdere escalatie of grotere wanordelijkheden voorkomen. De overige demonstranten hebben na enkele vorderingen zich te verwijderen hieraan voldaan.

DSC_0051

DSC_3493

DSC_3500_1

DSC_3526

DSC_3539

DSC_3556_1

Foto’s Richard Mulder