Home Overig nieuws 28 oktober Politie houdt verdachten poging inbraak aan, getuigen gezocht Den Haag

28 oktober Politie houdt verdachten poging inbraak aan, getuigen gezocht Den Haag

politienieuws (22)

Den Haag – Op de Van Baaklaan hielden agenten dinsdagochtend twee mannen aan, die zich er verdacht ophielden. Later werd braakschade geconstateerd bij één van de woningen daar.

Een getuige belde de politie rond 03.40 uur omdat twee mannen, geheel in het zwart gekleed, zich verdacht ophielden bij woningen en een parkeergarage aan de Van Baaklaan. Agenten gingen er direct opaf en betrapten één van de mannen met een schroevendraaier in zijn hand. Deze gooide hij snel weg toen hij de agenten zag. Later werden bij de schroevendraaier ook nog handschoenen gevonden. Bij één van de woningen bleek bovendien geprobeerd te zijn in te breken. Onderzocht wordt of dit het werk is van de aangehouden mannen (24 en 27 jaar uit Leidschendam). De politie onderzoekt eveneens of zij bij nog meer inbraken betrokken zijn: dit wordt gedaan door het woninginbrakenteam Zoetermeer.

De mannen zijn dinsdagochtend naar alle waarschijnlijkheid ook in de parkeergarage die grenst aan de Van Baaklaan geweest; de politie onderzoekt of zij daar ook hebben geprobeerd in te breken, bijvoorbeeld in geparkeerde auto’s. Mensen die iets gezien of gehoord hebben dat voor het politie-onderzoek van belang is, worden verzocht contact op te nemen met het woninginbrakenteam Zoetermeer via 0900-8844.