Home Haaglanden 29 april Cocaïnelaboratorium vermoedelijke oorzaak brand Schipborgstraat Den Haag

29 april Cocaïnelaboratorium vermoedelijke oorzaak brand Schipborgstraat Den Haag

IMG_58541

Den Haag – De politie hield dinsdag 29 april een 26-jarige Hagenaar aan op verdenking van betrokkenheid bij de uitslaande brand in de woning aan de Schipborgstraat. Uit het zeer uitvoerige forensische onderzoek en de analyse van de aangetroffen sporen kan de voorlopige conclusie worden getrokken dat de brand is ontstaan door een cocaïnelaboratorium (cocaïnewasserij) in de woning. Vermoedelijk door de aanwezige chemicaliën ontstond maandag 21 april omstreeks 21.15 uur in de woning de felle brand.

Bij die brand vielen in totaal elf gewonden. Zes personen verblijven nog in het ziekenhuis. Het gaat om drie volwassenen en drie kinderen. Volgens informatie die de politie van familieleden heeft gekregen, zijn de volwassenen ernstig gewond geraakt. Zij zijn nog niet in staat om te worden gehoord en worden kunstmatig in slaap gehouden. Met de kinderen zou het iets beter gaan, maar ook zij liggen nog in de diverse ziekenhuizen.

Uitvoerig onderzoek
Nadat de brandweer de brand had geblust, is een Team Grootschalige Opsporing (TGO) geformeerd dat in nauwe samenwerking met het Openbaar Ministerie een onderzoek startte. Deskundigen van het team Forensische Opsporing onderzochten dinsdag 22 en woensdag 23 april de woning en analyseerden met het rechercheteam de afgelopen dagen de aangetroffen sporen en afgelegde verklaringen uit het tactische onderzoek.

Voorlopige conclusie en aanhouding
Uit dit onderzoek kan de voorlopige conclusie worden getrokken dat de brand is ontstaan door een illegaal cocaïnelaboratorium in de woning. De nu aangehouden 26-jarige Hagenaar wordt verdacht van betrokkenheid bij het laboratorium in de woning.

Hulp van het publiek
Het rechercheteam zet het onderzoek voort en hoopt daarbij nog steeds op informatie uit de buurt of van andere personen die kennis hebben gehad van de drugsactiviteiten in de woning. Informatie over de brand en de omstandigheden waaronder deze brand is ontstaan kan worden gedeeld met het TGO-team via 0900-8844. Informatie kan ook anoniem worden gedeeld met het nummer van Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000. Tot slot kan ook het algemeen nummer van de criminele inlichtingendienst worden gebeld; 06-12717867.

IMG_5931

Archief Foto’s Marvin Hake