Home Delft 29 december Flat omsingeld na inbraak heterdaad, 4 aanhoudingen Arthur van Schendelplein...

29 december Flat omsingeld na inbraak heterdaad, 4 aanhoudingen Arthur van Schendelplein Delft [VIDEO]

Delft – Politieagenten hielden maandag 29 december om 17.00 uur op het Arthur van Schendelplein vier jeugdige inbrekers aan.

Agenten kregen van een getuige een melding dat vier jongens in een flat aan het inbreken waren. Politieagenten stelden onmiddellijk een onderzoek in. Ook de politiehelikopter werd bij de zoektocht ingezet. Vanuit een woning werden waardevolle goederen naar beneden gegooid. In de flat troffen agenten vier inbrekers aan. De jongens, 13, 14 en 15 jaar en afkomstig uit Rijswijk en Delft, werden door agenten aangehouden.

Aantreffen goederen
In de bosjes troffen agenten verschillende breekwerktuigen en goederen zoals electronica en sierraden aan. Vermoedelijk zijn deze goederen door de inbrekers naar beneden gegooid. Bij onderzoek aan de kleding van de jongens troffen agenten eveneens goederen aan die mogelijk van diefstal afkomstig zijn. In de omgeving van het Arthur van Schendelplein zijn de laatste tijd meerdere inbraken gepleegd. De recherche onderzoekt of de nu aangehouden verdachten voor die inbraken verantwoordelijk zijn.

Donkere dagen offensief
De politie zet tijdens het donkere dagen offensief agenten in uniform en burgerkleding in om woninginbraken te voorkomen. Als de politiehelikopter beschikbaar is wordt deze eveneens ingezet bij de zoektocht naar inbrekers. Ziet u verdachte omstandigheden rond woningen dan kunt u hiervoor 112 bellen.

IMG_9308

IMG_9310

IMG_9312

IMG_9323

IMG_9327

IMG_9342

IMG_9347

IMG_9350

IMG_9356

IMG_9362

IMG_9368

IMG_9369

Foto’s/Video Marvin Hake