Home Delft 29 december Kijkje achter de schermen bij #VWLast015

29 december Kijkje achter de schermen bij #VWLast015

PolDelftVWL015

Delft – Op zaterdag 28, zondag 29 en maandag 30 december zijn een aantal politiemensen vrijgemaakt om zich te richten op vuurwerkmeldingen, maar hoe gaat dit in zijn werk ?

Wij van District8.net namen op zondagavond 29 december een kijkje in het zenuwcentrum van bureau Delft. Daar komen alle meldingen die via Twitter gemeld worden binnen. Het team bestaat uit drie man, waarvan één alle Tweet’s uitleest en direct de genoemde locatie doorgeeft aan de twee andere collega’s, die deze meldingen direct door geven aan de eenheden op straat. De eenheden op straat bestaan uit: Politie te paard, bikers, onopvallende eenheden (undercover), en opvallende eenheden. De tijd tussen de melding op Twitter en de eenheid op straat betreft circa 10 seconden, binnen 10 seconden is er dus een eenheid op de hoogte van het vuurwerkoverlast.

Gaat dit ten kosten van de andere meldingen via 112 / 0900-8844 ?
Nee, dit gaat niet ten kosten van de overige meldingen via 112 / 0900-8844. Voor de meldingen via #VWLast015 rijden extra politie eenheden rond in Delft, die zich puur bezig houden met vuurwerkoverlast. Ook houden de eenheden die rond rijden op straat de omgeving in de gaten. Zo geven zij ook aan de collega’s van bureau Delft door dat er brandbaar materiaal op straat aanwezig is, denk hieraan kerstbomen en pallets. Deze melding wordt vanaf bureau Delft weer doorgezet naar Avalex, die het brandbaar materiaal spoedig zal ophalen.

Maar in drie gemeentes
Het melden van vuurwerkoverlast is een experiment van de Politie, in de gemeentes: Beverwijk, Heemskerk en Uitgeest is hier vorig jaar al me getest. Dit verliep erg goed, dit is de reden dat de Politie Delft ook met dit experiment is gestart.

De exacte cijfers zullen over een paar dagen bekend worden gemaakt.

Foto