Home Haaglanden 29 juni Oranjesupporters vieren bereiken kwart finale Den Haag

29 juni Oranjesupporters vieren bereiken kwart finale Den Haag

DSC_1318

Den Haag – Het sensationele einde van de voetbalwedstrijd Nederland – Mexico zorgde, onmiddellijk na het laatste fluitsignaal, ervoor dat supporters de straat op gingen in de eenheid Den Haag. Op uitbundige wijze vierden zij de overwinning. De politie hield acht personen in de regio aan voor kleine overtredingen. Bij een aanhouding in de Bragastraat in Den Haag raakten twee agenten lichtgewond.

Waar de Oranjesupporters op hoopten, gebeurde in de laatste tien minuten van de WK voetbalwedstrijd, twee doelpunten en Nederland is door naar de kwartfinale. Supporters gingen de straat op, liepen de polonaise en deelden hun enthousiasme met toezichthoudende agenten. Een Hagenaar in de Bragastraat beledigde agenten en verzette zich bij zijn aanhouding. Hierbij raakten twee agenten lichtgewond. Naast deze aanhouding, hielden agenten in de hele regio nog zeven andere verdachten aan voor belediging, wildplassen, het niet voldoen aan een gegeven bevel, het afsteken van vuurwerk of voor het op zak hebben van een mes.

Polonaise
Politiewoordvoerder Cor Spruijt: “Mooi om te zien dat supporters op een goede manier de overwinning van het Nederlands elftal vierden. Het lopen van een polonaise was een goed voorbeeld van hoe het ook kan. Natuurlijk kijken we op zo’n moment naar de verkeersveiligheid, maar het geeft wel aan hoe supporters in onze regio het Nederlands elftal steunen. De maatregelen die we op verschillende locaties hebben getroffen, werkten goed. Op zich kijken we ook nu weer tevreden terug op onze inzet, maar er raakten wel twee agenten lichtgewond bij een aanhouding.”

DSC_1362

DSC_1470

DSC_1190

DSC_1240

DSC_1307

Foto’s Richard Mulder

MRF_1998

MRF_2014

MRF_1989

Foto’s Marofer