Home Den Haag 3 december Brandweer redt omwonenden uit de rook Den Haag

3 december Brandweer redt omwonenden uit de rook Den Haag

IMG_1306-1

Den Haag – Woensdagochtend 3 december is rond tien over twee ’s nachts brand uitgebroken in een portiekwoning aan de Erasmusweg in Den Haag. De brandweer redde 6 personen van omliggende woningen uit de rook.

De bewoners van de door brand getroffen woning hebben de brand zelf gemeld bij de 112-meldkamer. Volgens de bewoners is de brand ontstaan door het branden van kaarsen. Zij hebben zichzelf in veiligheid weten te brengen. De 7 omliggende woningen, in hetzelfde portiek, zijn door de hulpdiensten ontruimd. Daarbij redde de brandweer 6 personen van balkons aan de achterzijde van de portiekflat uit de rook.

De brand in de portiekflat was snel onder controle en werd bestreden door brandweereenheden van de kazernes Laak (Den Haag) en Rijswijk.

Het aanwezige ambulancepersoneel heeft 7 bewoners met rookinhalatieklachten onderzocht in de ambulance. Verder vervoer naar het ziekenhuis was niet nodig.

De bewoners van de ontruimde woningen zijn, vanwege de kou, tijdens de brandbestrijding in busjes van de politie opgevangen. Na uitvoerige controle, metingen en ventilatie door de brandweer, konden zij hun woningen weer in. De vastgoedbeheerder en stichting salvage zorgen voor verder afhandeling van het incident.

Salvage
Om de gedupeerden verder te helpen is de Stichting Salvage gekomen. Stichting Salvage is er om betrokkenen persoonlijke hulp te bieden en de schade zo veel mogelijk te beperken.