Home Den Hoorn 3 mei Woninginbrekers aangehouden, politie lost waarschuwingsschoten Den Hoorn

3 mei Woninginbrekers aangehouden, politie lost waarschuwingsschoten Den Hoorn

Den Hoorn – Agenten hielden zaterdagochtend 3 mei op de Woudseweg twee 18-jarige Hagenaars aan die reden in een voertuig wat recentelijk was gestolen bij een woninginbraak. Tijdens de aanhouding loste een agent enkele waarschuwingsschoten.

Rond 04:00 uur zagen surveillerende agenten een auto rijden op de Woudseweg met gedoofde lichten. Daarop gaven de agenten een stopteken, maar dit negeerde de bestuurder. Hij ging er met hoge snelheid vandoor, maar verloor bij een bocht de macht over het stuur. Het voertuig kwam tegen een paal tot stilstand. De twee inzittenden vluchtten te voet verder. Tijdens de vlucht loste een agent enkele waarschuwingsschoten. Meerdere politie eenheden namen deel aan de achtervolging. Het tweetal werd kort daarop aangehouden, waarbij één van hen werd gebeten door een politiehond. De twee verdachten zijn overgebracht naar het politiebureau.

Woninginbraak
Uit onderzoek blijkt dat het voertuig waarin de verdachten reden op 1 mei was gestolen na een woninginbraak in Wateringen, waarbij de autosleutels waren weggenomen. De recherche onderzoekt de betrokkenheid van de aangehouden verdachten bij de woninginbraak.