Home Den Haag 31 december / 1 januari Overzicht van Oud & Nieuw meldingen Den...

31 december / 1 januari Overzicht van Oud & Nieuw meldingen Den Haag e.o.

Pijnacker – Aan de Ambachtsweg in Pijnacker heeft een brandje gewoed op de linkervoorband van een oldtimer. Agenten hebben het kleine brandje doormiddel van een brandblusser geblust. De brandweer heeft een korte nacontrole verricht.

[spacer style=”4″]

Den Haag – Aan de Bragastraat heeft een stapel takken in brand gestaan, de brandweer kwam ter plaatse en heeft de stapel takken geblust.

[spacer style=”4″]

Delft – Op de Kloosterkade in Delft heeft brand gewoed in een metalen container. De brandweer van Delft kwam zonder spoed ter plaatse en heeft de container geblust met tientallen liters water.

[spacer style=”4″]

Den Haag – In de Harderwijkstraat in Den Haag heeft een bedrijfsbusje in brand gestaan, de brandweer van kazerne Centrum kwam met spoed ter plaatse om het brandje in de bedrijfsbus te blussen. De schade aan de binnenkant van het busje is groot. De oorzaak is brandstichting.

[spacer style=”4″]

Den Haag – Op de Erasmusweg hebben vandalen een pools busje in brand gestoken. De brand is ontstaan bij de voorruit nadat hier vuurwerk op gelegd was. De brandweer was snel ter plaatse en heeft het brandje in het busje geblust.

[spacer style=”4″]

Den Haag – Op de Loosduinsekade in Den Haag heeft een scooter in brand gestaan voor een woning. Agenten die als eerste ter plaatse waren hebben met een brandblusser de eerste bluspoging gedaan, de brandweer heeft hierna de scooter afgeblust. De naastgelegen woningen zijn door de brandweer gecontroleerd.

[spacer style=”4″]

Rijswijk – De brandweer van Rijswijk heeft op de Trompetstraat in Rijswijk een brandje geblust. De politie kwam het brandje tegen maar had niet genoeg blusmiddelen om het brandje te blussen. De brandweer kon snel weer inpakken.

[spacer style=”4″]

Delft – Op de Watersnipstraat in Delft woedde een klein buitenbrandje. De brandweer van Delft werdt met spoed gealarmeerd. Ter plaatse bleek het brandje enorm mee te vallen. De brandweer heeft met een straal hoge-druk het brandje geblust.

[spacer style=”4″]

Delft – Op de Mozartlaan in Delft is door onverlaten een bushokje vernield. Getuigen hoorde een harde knal en veel glasgerinkel. De schade is flink.

[spacer style=”4″]

Naaldwijk – Aan het Verdipark in Naaldwijk is door vandalen een steen door de ruit van een loopbrug tussen twee panden gegooid. De brandweer is ter plaatse gekomen om op verzoek van de politie het glas te verwijderen om gevaarlijkere situatie’s te voorkomen.

[spacer style=”4″]

Rijswijk – De brandweer van Rijswijk is opnieuw uitgerukt naar een flinke buitenbrand, dit keer op de Generaal Vetterstraat in Rijswijk. De brandweer heeft het brandje met 1 straal hoge-druk geblust.

[spacer style=”4″]

Den Haag – De brandweer van Laak werdt maandagochtend 1 januari gealarmeerd voor een voertuigbrand op de Van Osstraat in Den Haag. Ter plaatse bleek er een auto in brand te staan. De brandweer heeft de brand snel onder controle kunnen krijgen. Vorig jaar ging tijdens de jaarwisseling op dezelfde plek een auto in vlammen op.

[spacer style=”4″]

Den Haag – Op het Kaapseplein in Den Haag werden agenten in  bekogeld met vuurwerk. Een groep politie-bikers die achter het busje aan reden zagen de verdachte. De bikers hebben deze meteen aangehouden. Een vriend van een van de verdachte probeerde zijn vriend te helpen, ook hij is door de politie met veel verzet aangehouden. Beide zijn vervoerd naar het bureau.

[spacer style=”4″]

Den Haag – Op het strand van Scheveningen is de vuurstapel aangestoken. Er is een gezellige sfeer rondom de brandstapel.

[spacer style=”4″]

Den Haag – Op het Kaapseplein is een auto in brand gestoken, de achterruiten van de auto zijn ingeslagen. Kleding wat achterin de auto lag is in de brand gestoken d.m.v. vuurwerk. De brandweer had het brandje snel onder controle. De politie was in grote getallen aanwezig voor de veiligheid van de brandweer.

[spacer style=”4″]

Delft – Grote groepen mensen op de Markt in Delft, aldaar wordt vuurwerk afgestoken. Toen het begon met regenen zijn alle mensen gaan schuilen.

[spacer style=”4″]

Delft – Aan de Nieuwe Plantage in Delft is het vreugdevuur ontstoken, veel mensen uit de wijk zijn komen kijken. Grotendeels genieten de mensen van een drankje en het mooie vuurwerk wat wordt afgestoken.

[spacer style=”4″]

Den Haag – Opnieuw ging er een auto in vlammen op aan de Barneveldstraat in Den Haag. Eerder de avond ging er in de straat ernaast (de Staverdenstraat) ook al een auto in vlammen op. Een grote groep jeugd is door de politie ingesloten, alle jongeren hebben hun ID-bewijs moeten afstaan voor controle. Ook deze autobrand is met schuim geblust. Een auto naast de brandende auto had een kapot zijraam, mogelijk was hier ook geprobeerd brand te stichten.

[spacer style=”4″]

Rijswijk – Op de Van Kollaan in Rijswijk zijn de politie en de gemeente druk bezig met afval en brandhaarden te verwijderen. De politie kijkt voor de veiligheid van het gemeentepersoneel mee.

[spacer style=”4″]

Rijswijk – Aan het Julialaantje in Rijswijk stonden 5 geparkeerde auto’s in brand. De brandweer van Rijswijk kwam met spoed ter plaatse en heeft de flinke brand geblust. Alle 5 de voertuigen zijn total-loss de politie heeft in de omgeving gezocht naar de mogelijke brandstichters.

[spacer style=”4″]

Den Haag – Aan De Gaarde in Den Haag ging een brommer in vlammen op, de brandweer was snel ter plaatse om het brandje te blussen. De politie heeft de eigenaar van het voertuig op de hoogte gebracht.

[spacer style=”4″]

Den Haag – Op de Jan Hendrikstraat in Den Haag woedde korte tijd een brandje in een garage onder een woning. De brandweer kwam met spoed ter plaatse, de politie had al een eerste bluspoging gedaan met een brandblusser. De brandweer heeft het brandje volledig gedoofd.

[spacer style=”4″]

Den Haag – In de Radarstraat in Den Haag ging een auto in vlammen op, de brandweer had het brandje snel onder controle. De auto is volledig uitgebrand.

[spacer style=”4″]

Den Haag – De brandweer is maandagochtend 1 januari gealarmeerd voor een gebouwbrand aan de Fahrenheitstraat in Den Haag. Ter plaatse bleek de melder vlammen te hebben gezien uit het dak van de woning. De brandweer heeft met de hoogwerker het een en ander gecontroleerd maar niks aangetroffen.

[spacer style=”4″]

Den Haag – Op het Paletplein in Den Haag waren maandagochtend 1 januari veel politie-eenheden aanwezig na  een melding van een mishandeling. Veel agenten stonden stand-by. Uiteindelijk is er niemand aangehouden.

[spacer style=”4″]

Wateringen – Op het Hoekblok in Wateringen ging rond de klok van 06:00 een geparkeerde auto in vlammen op, de brandweer kwam met spoed ter plaatse maar kon niet voorkomen dat de auto grotendeels uitbrandde.

[spacer style=”4″]

Foto’s; Jasper Wennekes, Jordy de Groot, Sven Poeze, Marvin Hake, Harry van Werven, Mike van Doorn, Redactie District8