Home Hollands-Midden 4 februari Drie auto’s beschadigd na voertuigbrand Estafetteweg Gouda

4 februari Drie auto’s beschadigd na voertuigbrand Estafetteweg Gouda

Gouda – Rond kwart voor 6 vanochtend werd de brandweer van Haastrecht gealarmeerd voor een voertuigbrand aan de Estafetteweg in Gouda.

Eenmaal ter plaatse bleek er door vooralsnog onbekende reden een brand te zijn ontstaan in het motor-compartiment van een Volkswagen welke op een parkeerplaats stond geparkeerd aan de Olympiadeplein.

Nog voor de brandweer bij het incident aankwam breidde de brand zich al uit naar een 2de personenauto, welke ook flink werd beschadigd hierdoor. Een derde auto kon net worden gered omdat de brandweer direct na aankomst gelijk een spuit over de voertuigen richtte.

Hierdoor ontstond er een enorme rookwolk maar was de brand wel zo goed als uit. Waarna een korte nacontrole/blussing zekerheid bood over dat deze ook echt geblust was.

Hierop kon de brandweer weer retour naar de kazerne. De politie bleef nog korte tijd achter om in overleg te bekijken of er een “plaats delict” gemaakt moest worden. Al snel bleek dit niet nodig te zijn waarna ook zij weer verder konden. De eigenaren van de personenauto’s moeten zelf via hun verzekering een berger regelen en de voertuigen laten afslepen.

Foto’s RFG112