Home Haaglanden 4 juni Snelle aanhouding na overval kapsalon Den Haag

4 juni Snelle aanhouding na overval kapsalon Den Haag

IMG_1145

Den Haag – De politie hield woensdagavond 4 juni een 33-jarige Hagenaar aan die ervan verdacht wordt even daarvoor een kapsalon op de Kapitein de Rijkstraat te hebben overvallen. Bij de overval gebruikte de overvaller pepperspray.

Medewerkers en klanten schrokken toen rond 18.30 uur een man de betreffende kapsalon binnenkwam en direct dreigde en geld eiste. Ook spoot hij pepperspray in het gezicht van één van de medewerkers. Hij ging er vervolgens vandoor, zonder buit. Gealarmeerde politieagenten zochten in de nabije omgeving, op basis van een duidelijk signalement, naar de verdachte. De vermoedelijke verdachte werd tijdens de zoekactie aangetroffen op de kruising van de Jacob Pronkstraat met de Visserhavenstraat. Agenten hielden de man en stelden hem in verzekering. De politie onderzoekt zijn rol bij de overval op de kapsalon.

Betrokkenheid overval Zeeman
Op zaterdag 31 mei vond er ook een overval plaats op een filiaal van de Zeeman op de Prins Willemstraat. Ook bij deze overval werd gebruik gemaakt van pepperspray waarbij ook het signalement van de nu aangehouden verdachte sterke overeenkomsten heeft met de overval op de kapsalon. De politie onderzoekt of de aangehouden verdachte ook betrokken was bij deze overval.

Overvallen
De aanpak van overvallen is een prioriteit van de politie. Zo beschikt de politie over een speciaal overvallenteam, dat zich enkel bezighoudt met het oplossen van overvallen. Met het Openbaar Ministerie zijn onder meer afspraken gemaakt over de inzet van bijzondere opsporingsmiddelen en strafeisen.

IMG_1147

IMG_1151

IMG_1138

IMG_1160

Foto’s