Home De Lier 5 kinderen aangehouden na grote brand autosloopbedrijf De Lier

5 kinderen aangehouden na grote brand autosloopbedrijf De Lier

IMG_9457

De Lier – De politie verwacht met de aanhouding van vier minderjarige verdachten een doorbraak te hebben gerealiseerd in het onderzoek naar de brand bij autobedrijf Van der Mark aan de Burgerdijkseweg in De Lier. De verdachten zijn in de leeftijd 10, 12 (2x) en 14 wonen allen in De Lier.

Maandag 1 april brandde het bedrijf nagenoeg tot aan de grond toe af. Het brandweerpersoneel kon voorkomen dat de brand niet oversloeg naar omliggende panden. Daags na de brand startte de recherche van bureau Westland een onderzoek naar de oorzaak van de brand. Gaande het onderzoek kwamen de minderjarige verdachten in beeld. Zij werden donderdag 2 en vrijdag 3 mei aan het bureau ontboden en verklaarden hun aandeel in de brand. Uit hun verklaring blijkt dat het gaat om uit de hand gelopen baldadigheid. De verdachten zijn na het verhoor overgedragen aan hun ouders. De politie overlegt met het Openbaar Ministerie over verdere vervolging van de verdachten.

Burgemeester van der Tak
Burgemeester Sjaak van der Tak reageerde op het nieuws; “Het is goed dat er nu duidelijkheid is over de oorzaak van de brand die een enorme impact had op de getroffen ondernemer en de omgeving. Zo zie je maar dat kattenkwaad, hoe onschuldig bedoeld, tot enorme (financiele) gevolgen voor het bedrijf en de directe omgeving kan leiden”.

UPDATE: De politie heeft zaterdag 4 mei een vijfde verdachte aangehouden, het gaat om een 13-jarige jongen uit De Lier

IMG_9461

IMG_9507

Archief foto’s