Home Den Haag 47 mensen ontruimd nadat man gaskraan open draait Laakkade Den Haag

47 mensen ontruimd nadat man gaskraan open draait Laakkade Den Haag

Den Haag – Een verwarde man heeft vanavond de gaskraan in een woning opengedraaid aan de Laakkade in Den Haag. Zo’n vijftig bewoners uit omliggende woningen moesten worden geëvacueerd. Rond 00.45 uur kon de politie de verwarde man aanhouden.

Rond 23.00 uur vanavond kreeg de politie een melding: iemand zou in een woning aan de Laakkade dreigen de gaskraan open te zetten. Politie, brandweer en Stedin kwamen meteen ter plaatse. Hulpdiensten schaalden al snel op naar hoogste prioriteit.

Omliggende woningen werden ontruimd, bewoners werden opgevangen in een nabijgelegen café. Een woordvoerder van de politie, ter plekke: ,,Het gaat om tien woningen en in totaal 47 bewoners.”

De politie heeft bij een van de woningen een ram gebruikt om de deur te forceren. Daarbij is een agent gewond geraakt, vermoedelijk aan de arm.

Rond 00.45 uur kon de politie de verwarde man, die nog altijd in zijn woning was, aanhouden. Hij is naar het politiebureau gebracht. De afzettingen in de straat zijn kort daarna opgeheven en de geëvacueerde bewoners konden terug naar huis.

Foto’s: Jasper Wennekes, Mike van Doorn & Damian Korpelshoek