Home Den Haag 53-jarige man uit Rijswijk zwaargewond na laffe mishandeling Laan van Wateringse Veld...

53-jarige man uit Rijswijk zwaargewond na laffe mishandeling Laan van Wateringse Veld Den Haag

 

Den Haag – Een 53-jarige man uit Rijswijk heeft woensdagmiddag 25 maart zware verwondingen opgelopen na een laffe, maar zware mishandeling op de Laan van Wateringse Veld in Den Haag.

Rond 15.00 uur liep het slachtoffer samen met zijn vriendin op het pad van de Laan van Wateringse Veld bij de Romeinenbrug. Daar stuitten zij op een groep van 10 à 15 jongeren die het pad blokkeerden. De man vroeg of de jongeren ruimte wilden maken zodat hij en zijn vriendin met anderhalve meter afstand van de groep over het pad konden lopen. Aanvankelijk gaven de jongeren hieraan gehoor, maar toen het slachtoffer de groep passeerde werd hij plotseling aangevallen door een van de jongeren. De man viel na wat duw- en trekwerk op de grond, waarna hij meerdere rake klappen en schoppen tegen zijn lichaam moest incasseren van verschillende jongeren. Het slachtoffer is met zware verwondingen naar het ziekenhuis vervoerd en heeft aangifte gedaan. Van de jongeren ontbreekt ieder spoor. De politie onderzoekt de zware mishandeling.

Het slachtoffer kon geen duidelijk signalement van de verdachten geven. Wij ontvingen een video waarop de verdachten goed zichtbaar zijn.

Vier aanhoudingen voor mishandeling op Laan van Wateringse Veld

Den Haag – Vier verdachten zijn dinsdagochtend 12 mei aangehouden voor de mishandeling van een man op woensdagmiddag 25 maart op de Laan van Wateringse Veld in Den Haag.

Door de mishandling liep een 53-jarige man uit Rijswijk diverse verwondingen op en moest naar het ziekenhuis. Het slachtoffer kreeg meerdere rake klappen en schoppen tegen zijn lichaam van verschillende jongeren, nadat hij tijdens een wandeling had gevraagd of ze anderhalve meter afstand wilden nemen tot hem en zijn vriendin.

De recherche startte direct een onderzoek. De uitzending van Team West, waarin de politie een getuigenoproep deed, leverde een belangrijke bijdrage aan de oplossing van deze zaak. Evenals alerte buurtbewoners waar het onderzoeksteam mee heeft gesproken. Dit leidde tot de aanhouding van vier verdachten: een 14-jarige jongen, twee 16-jarige jongens en een 19-jarige jongen. De drie jongste verdachten zijn afkomstig uit Den Haag, de 19-jarige verdachte komt uit Rijswijk. Zij werden in hun woning aangehouden op verdenking van openlijk geweld en worden verhoord.