Home Rotterdam-Rijnmond 6 augustus Poging plofkraak geldautomaat Peppelweg

6 augustus Poging plofkraak geldautomaat Peppelweg

DSC_4804

Rotterdam – In de nacht van maandag op dinsdag vond een poging tot plofkraak plaats op een geldautomaat aan de Peppelweg. De politie vraagt getuigen zich te melden.

Omwonenden alarmeerden de politie toen zij rond 04.00 uur een klap hoorden bij een geldautomaat op de Peppelweg. Agenten troffen bij aankomst een aantal gasflessen aan. Omdat niet duidelijk was of de situatie veilig was, kwam een lid van het Team Explosieven Verkenning (TEV) ter plaatse om het materiaal te onderzoeken. Na het sein veilig, werd de afzetting verkleind en bleek de plofkraak op de automaat mislukt. De verdachten wisten te ontkomen. Bij de poging tot plofkraak raakte niemand gewond.

Getuigenoproep
De Forensische Opsporing deed vanochtend sporenonderzoek. Daarnaast spraken agenten al met omwonenden tijdens het buurtonderzoek. Maar meer informatie is welkom.

De verdachten maakten bij de plofkraak gebruik van een shovel. Deze werd dezelfde nacht gestolen van een bouwplaats aan de Wilgenplaslaan. De recherche is op zoek naar getuigen die in de nacht van maandag op dinsdag de shovel hebben zien rijden, vanaf de Wilgenplaslaan naar de Peppelweg.

Daarnaast lieten de verdachten stalen pijpen met schroeven achter op de uitvalswegen rondom de Peppelweg. Mogelijk om een eventuele achtervolging te voorkomen. Zo lagen deze op het Meijersplein-Zuid en in het tunneltje bij het oude Wilgenplas station. De pijpen zijn door de politie in beslag genomen. Heeft u iets gezien of gehoord? Of heeft u andere informatie? Bel met 0900-8844. Of met Meld Misdaad Anoniem 0800-7000.

DSC_4743

DSC_4782

DSC_4788

DSC_4796

DSC_4811

DSC_4822

DSC_4826

DSC_4830

Foto’s Kevin schenk