Home Overig nieuws 6 december 451 kilo vuurwerk gevonden in woning Capelle aan den IJssel

6 december 451 kilo vuurwerk gevonden in woning Capelle aan den IJssel

cobra-1

Capelle aan den IJssel – Op zaterdagmiddag 6 december is tijdens een woningbrand aan de Flatsusstraat in Capelle aan den IJssel is door de brandweer 451 kilo vuurwerk gevonden waaronder ook illegaal vuurwerk. De brandweer kwam de grote partij vuurwerk op het spoor nadat zij de woning in kaart brachten na de brand. Het vuurwerk is door de politie in beslag genomen en zal worden vernietigd.

Wat mag u in huis hebben?

U mag maximaal vijfentwintig kilo legaal vuurwerk in uw bezit hebben. Buiten de verkoopdagen ook, maar dan op een veilige, niet voor het publiek toegankelijke plaats.

Loop geen risico en meld

Illegaal vuurwerk levert gevaar op voor u en uw omgeving. Sommige illegale vuurwerksoorten hebben een kracht gelijk aan explosieven. Bij onjuiste opslag of een woningbrand zijn de gevolgen niet te overzien. Weet of vermoedt u dat er ergens illegaal vuurwerk is opgeslagen of wordt verhandeld? Dan vragen wij u dit te melden bij de politie via 0900-8844. Blijft u liever anoniem? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000.

Vuurwerk afsteken ?

Afsteken van vuurwerk mag alleen op woensdag 31 december van 18.00 uur ’s avonds tot 02.00 uur ’s nachts. Buiten deze tijden is het afsteken dus strafbaar.*

*Het kabinet wil de afsteektijden van vuurwerk verkorten en zo de overlast overdag door vuurwerk beperken. Dit plan gaat zeer waarschijnlijk door. Als het doorgaat, mag je vuurwerk alleen nog afsteken tussen 31 december 18.00 uur en 1 januari 02.00 uur. En dus niet meer vanaf 10.00 uur in de ochtend. (Bron: rijksoverheid.nl)

Archieffoto FlashphotoNL