Home Haaglanden 6 juni Meters hoge vlammen en flinke rookwolken buitenbrand Scheveningen

6 juni Meters hoge vlammen en flinke rookwolken buitenbrand Scheveningen

BpdWrdYCAAABh4D

Den Haag/Scheveningen – Vrijdagmiddag 6 juni rond kwart voor zes heeft korte tijd brand gewoed op het strand van Scheveningen. Om uitbreiding naar de naastgelegen pier te voorkomen; en de veiligheid van mensen op de boulevard te waarborgen is er door de hulpdiensten snel opgeschaald.

Rond kwart voor zes werd de gemeenschappelijke meldkamer overstelpt met 112- meldingen over brand op het strand van Scheveningen die gepaard ging met dikke , zwarte rook.

Bij het naderen van de brand werden de hulpdiensten gehinderd door toeschouwers die massaal naar de brand waren komen kijken. Terwijl de hulpdiensten met loeiende sirenes en zwaailampen aan wilden doorrijden, bleven er toeschouwers voor de voertuigen staan om hun foto te kunnen schieten. Hierdoor werd het naderen van de brand bemoeilijkt.

De brand bleek te zijn ontstaan in opgestapeld strandmeubilair en een springkussen. Ongeveer 450 ligbedden gingen in vlammen op. Niemand raakte gewond.

Om de veiligheid van passanten en toeschouwers te waarborgen en hen uit de rook op de boulevard te halen, werd er door de hulpdiensten verder opgeschaald om op die manier meer personeel ter plaatse te krijgen en de boulevard gedeeltelijk te ontruimen. De politie zal onderzoek doen naar de oorzaak van de brand.

BpdXio2IMAAdg1k

Foto’s Mark Kampers

BpdegQtCIAAIKVS

BpdehHnCYAAxouf

Bpde4ESIEAA95LY

Foto’s Wouter Kikstra

BpdWAXKIQAE43zW

Foto Catrien Schweigman

BpdWQGXCcAEpcUP

Foto Frederique (@frederiquehos)

BpdW17iCIAADpfS

Foto Jur Seepers