Home De Lier 6 maart Flinke rookontwikkeling bij uitslaande woningbrand Lierweg De Lier

6 maart Flinke rookontwikkeling bij uitslaande woningbrand Lierweg De Lier

De Lier – Maandagavond werd de brandweer gealarmeerd voor een woningbrand op de Lierweg in De Lier. Enkele minuten na de eerste alarmering werd er opgeschaald naar middelbrand. Bij aankomst van de brandweer was de brand uitslaand. De brandweer is direct begonnen met het bestrijden van de brand. De Lierweg is in beide richtingen afgesloten voor het verkeer. De brandweer blust de brand vanaf buitenaf, omdat het vanaf binnen een te groot risico is.

Met de hoogwerker zijn er in het dak ventilatiegaten gezaagd. De AB (AdemBeschermingswagen) van kazerne Wateringen heeft extra ademlucht ter plaatse gebracht. Ook drinken voor de brandweerlieden. De brand is vanaf buiten bestreden, de brandweer heeft ook in het pand verschillende brandhaarden geblust en sloopwerkzaamheden uitgevoerd.

TBO (Team Brand Onderzoek) start een onderzoek naar de brandoorzaak. Volgens omwonende was het huis een week geleden gekocht en waren de nieuwe bewoners bezig met renovatie. Ongeveer 1,5 uur later heeft de brandweer het sein ‘Brandmeester’ gegeven. De brandweer is nog wel een tijdje aanwezig voor blus- en sloopwerkzaamheden.

Foto’s en video : Jasper Wennekes