Home Delft 7 augustus Topcrimineel Karel Pronk doodgeschoten bij koffiehuis Kalverbos Delft

7 augustus Topcrimineel Karel Pronk doodgeschoten bij koffiehuis Kalverbos Delft

Delft – Bij een koffiehuis aan het Kalverbos in Delft is dinsdagochtend 7 augustus een persoon neergeschoten. Een traumahelikopter uit Rotterdam was geland in de omgeving van het incident. Artsen waren enige tijd druk bezig met reanimeren van het slachtoffer. Echter heeft al deze hulp niet mogen baten, en overleed het slachtoffer op straat aan zijn verwondingen. De politie heeft een groot plaatsdelict gemaakt. Ook werden er zwarte schermen geplaatst. Het slachtoffer van de schietpartij zou de topcrimineel Karel Pronk zijn. Dat heeft zijn voormalige advocaat Jan-Hein Kuijpers bevestigd aan persbureau ANP. Pronk kreeg begin jaren 90 twintig jaar gevangenisstraf voor de moord op een orchideeënkweker en ontsnapte twee keer uit de gevangenis. De laatste jaren was hij volgens Kuijpers “met pensioen”.

De politie heeft over de identiteit van het slachtoffer nog geen uitspraken gedaan, maar de naam van Pronk kwam al vroeg dinsdag naar boven. Verschillende getuigen zeiden hem te herkennen. Of er verband is met eerdere incidenten in Delft, is nog onduidelijk. De schutter is nog niet gepakt.

Ruim 11 uur nadat op het Kalverbos in Delft Karel Pronk geliquideerd was is het onderzoek inmiddels afgerond. Een speurhond van de Landelijke Eenheid die vanuit Brabant met spoed ter plaatse is gekomen heeft de omgeving van het Kalverbos afgezocht, of hierbij wat is aangetroffen is onbekend ‬

Foto’s Jasper Wennekes en Ian Venselaar