Home Haaglanden 7 januari Nieuwe aanhoudingen steekincident eetcafé Rijswijk

7 januari Nieuwe aanhoudingen steekincident eetcafé Rijswijk

IMG_9464

Rijswijk – Politieagenten hielden maandag 6 januari zeven verdachten aan voor betrokkenheid bij gewelddadigheden in een eetcafé in Rijswijk vorig jaar op 1 november, waarbij twee personen bij een steekincident gewond raakten.

Agenten kregen die vrijdag om 21.15 uur een melding dat in een eetcafé in Rijswijk aan de Visseringlaan een steekincident had plaatsgevonden. Hierbij raakten twee personen gewond. Politieagenten hielden die dag vijf verdachten aan voor betrokkenheid bij dit steekincident. De vijf verdachten werden na enkele dagen hechtenis in vrijheid gesteld. Eén van de verdachten, een Schiedammer, werd door de rechter-commissaris onder schorsende voorwaarden in vrijheid gesteld.

Uitvoerig onderzoek
Het rechercheonderzoek dat de politie in Rijswijk begin november in nauwe samenwerking met het Openbaar Ministerie startte, leverde recentelijk nieuwe informatie op, waarna in overleg met de officier van justitie maandagochtend 6 januari zeven verdachten werden aangehouden. De aangehouden verdachten, vier vrouwen van 18, 29, 48, 49 jaar en drie mannen van 31, 49, 53 werden ingesloten voor nader verhoor. De aangehouden verdachten zijn afkomstig uit Honselersdijk, Schiedam en Den Haag. De Schiedammer, die eerder onder schorsende voorwaarden in vrijheid werd gesteld, is één van de verdachten die is aangehouden. De recherche onderzoekt de betrokkenheid van de verdachten bij het gewelddadigheden en het steekincident in het café. Ook de twee slachtoffers, 23 en 25 jaar, werden opnieuw gehoord.

Archief foto Marvin Hake