Home De Lier 8 juli Drie verdachten vast na ontmanteling drugslaboratorium

8 juli Drie verdachten vast na ontmanteling drugslaboratorium

DSC_0375

Den Haag – Politieagenten die vrijdag 5 juli om 12.00 uur op de Fahrenheitstraat een personenauto controleerden, ontdekten later op de dag in een woning een drugslaboratorium. Drie verdachten zijn aangehouden. Ze werden vandaag voorgeleid aan de rechter-commissaris.

Toen de agenten de bestuurder bij een reguliere controle aanspraken, hield hij een onsamenhangend verhaal en kon hij zich niet direct legitimeren. De man, zonder vaste woon- en of verblijfplaats, bleek als ongewenst vreemdeling geregisteerd te staan en moest mee naar het bureau. Bij de insluitingfouillering ontdekten de agenten dat de man drugsgerelateerde spullen bij zich had. Toen de man op basis van de Opiumwet werd gecontroleerd en gefouilleerd, bleek dat hij onder zijn kleding vermoedelijk een kilo cocaïne verborg. Hierop werd de man direct aangehouden en ingesloten.

Nader onderzoek pand Jasmijnstraat
De tenaamgestelde van de auto bleek in de Haagse Jasmijnstraat te wonen. Onder leiding van de rechter-commissaris vond in de woning een doorzoeking plaats. Daarbij werd in de woning een drugswasserij annex drugsdrogerij aangetroffen. In de woning werd vermoedelijk harddrugs (cocaïne) geprepareerd en klaargemaakt. In de woning lagen meerdere vaten met onbekende substantie en zogenaamde ‘cokepasta’. De politie besloot om het laboratorium in beslag te nemen. Ook namen agenten drugspersen, mallen en andere voorwerpen in beslag die gebruikt werden bij het vervaardigen van de harddrugs. In totaal hield de politie drie verdachten aan. Dat betreft de 23-jarige bestuurder, zijn 42-jarige medepassagier en een 21-jarige bewoonster van de woning. Alle drie de verdachten zitten nog vast. De politie stelt een nader onderzoek in.

Voorgeleiding
De verdachten werden maandag 8 juli voorgeleid aan de rechter-commissaris die de hechtenis van de drie verdachten met 14 dagen verlengde.

DSC_0380

DSC_0382

DSC_0354

DSC_0357

DSC_0362

DSC_0372

Foto’s Richard Mulder