Home 's-Gravenzande 8 oktober Man in been geschoten door politie Monsterseweg ‘s-Gravenzande

8 oktober Man in been geschoten door politie Monsterseweg ‘s-Gravenzande

img_7352

‘s-Gravenzande – Op de Monsterseweg in ‘s-Gravenzande is zaterdagavond een man door de politie in zijn been geschoten toen ze hem wilde aanhouden. De man kwam vanaf het Hazelaarsplein in Monster. Aangekomen op het Burgemeester Woutersplein in Monster heeft de man met een samouraizwaard om zich heen gezwaaid. Op de Monsterseweg in ‘s-Gravenzande voelde een agent zich genoodzaakt de man in zijn linkerbeen te schieten. De man liep hierdoor zwaar beenletsel op en werd door ambulancepersoneel naar het ziekenhuis vervoerd. Meteen na het schietincident werd de Monsterseweg in beide richtingen afgesloten voor al het verkeer. De Forensiche Opsporing van de eenheid Rotterdam en de Rijksrecherche kwamen ter plaatse voor onderzoek. Hierdoor was de Monsterseweg lange tijd afgesloten.

Update Politiebericht 9 oktober 15:30

‘s-Gravenzande – Zaterdag 9 oktober omstreeks 18.30 uur kwam er een melding binnen dat er een verwarde man zou lopen op het Haagweg in Monster. De man zou zich vreemd gedragen en zou een oudere man slaan.

Gewaarschuwde agenten gingen op zoek naar de man en troffen hem aan op de Monsterseweg in s’-Gravenzande. De verwarde man had een tas en een samoerai zwaard bij zich. De man gedroeg zich recalcitrant. De agenten sommeerde hem te luisteren, op geen enkele manier was de man tot bedaren te brengen.

Een van de agenten loste een waarschuwingsschot, ook daarop reageerde hij niet. Om de man aan te houden is er door een van de agenten gericht geschoten en werd de man in zijn been geraakt. Daarna kon hij worden aangehouden. De 18-jarige man uit Den Haag is vervoerd naar een ziekenhuis. De rijksrecherche onderzoekt de zaak.

img_7353

img_7354

img_7362

img_7368

img_7384

img_7390

img_7394

Foto’s Redactie District8