Home Delft 8 oktober Verdachte schietpartij in ziekenhuis Zoetermeer overleden The Game Breestraat Delft...

8 oktober Verdachte schietpartij in ziekenhuis Zoetermeer overleden The Game Breestraat Delft [UPDATE]

Delft – De politie heeft de Breestraat in Delft op maandagochtend 8 oktober omstreeks 05:00 uur volledig afgesloten in verband met een schietpartij. De schietpartij speelde zich af voor coffeeshop The Game die dit jaar al vaker het doelwit is geweest van schietincidenten en een incident met een granaat.

De politie kreeg een melding dat er iemand met een wapen voor de coffeeshop zou staan. De politie was snel ter plaatse en zag de verdachte. Toen de verdachte ervandoor ging schoot de politie meermaals op de verdachte. Deze kon echter ontkomen.

In de Breestraat staat een auto van een beveiligingsbedrijf, die sinds de afgelopen geweldsincidenten coffeeshop The Game en The Future bewaken. In de Breestraat stonden enkele pylonen over kogelhulzen heen. De politie deed groot onderzoek en is op zoek naar de verdachte(n).

UPDATE 11:00 UUR: Zojuist is bekend gemaakt dat een van de twee verdachten, die vanochtend op de vlucht sloeg, in het ziekenhuis is overleden.

De politie schoot op de Breestraat meerdere keren richtingen de verdachte, die op de vlucht sloeg. De verdachte raakte door de politie kogels zwaargewond. De verdachte kon samen met een tweede verdachte op een scooter ontkomen. De scooter werd na een zoekactie door de politie aangetroffen. De verdachten waren toen al ontkomen.

Met een auto zijn de beide verdachten verder gevlucht. Op de stoep van het Het LangeLand Ziekenhuis in Zoetermeer liet de verdachte de zwaargewonde man achter. Medewerkers van het ziekenhuis troffen de man aan en begonnen direct met reanimeren. Reanimatie mocht niet meer baten, de man overleed ter plekke.

De andere verdachte is met de auto op de vlucht geslagen. Van hem ontbreekt ieder spoor.

 

Foto’s: Jasper Wennekes