Home Hollands-Midden 9 januari Verdachte inbraak na kilometerslange achtervolging aangehouden Bleiswijk

9 januari Verdachte inbraak na kilometerslange achtervolging aangehouden Bleiswijk

MRF_8386

Gaanderen/Bleiswijk – Na een kilometerslange achtervolging heeft de politie vanmiddag, donderdag 9 januari, op de A12 bij Bleiswijk een verdachte aangehouden van een inbraak. De man was samen met een andere inbreker omstreeks 15.15 uur door een getuige overlopen. Samen sloegen ze op de vlucht in een auto.

Op de autosnelweg A18 kreeg de politie de auto van de inbrekers in het vizier en ontstond een achtervolging die met zeer hoge snelheid gepaard ging. De rit ging vervolgens via de A12 richting Arnhem.

Uitgestapt
Op enig moment heeft een van de twee inzittenden kennelijk kans gezien om op een parkeerplaats ter hoogte van Ede uit te stappen terwijl de bestuurder van de vluchtauto weer verder reed. Met behulp van een helikopter werd de auto gevolgd waarbij het omstreeks 15.45 uur, amper een uur na de ontdekking, ter hoogte van Bleiswijk lukte de wagen klem te rijden. Twee politieauto’s zijn daarbij beschadigd.

Zoekactie
Voor zover bekend is er bij de achtervolging niemand gewond geraakt. De bestuurder van de vluchtauto is ingerekend. Naar de andere verdachte is op dit moment (16.45 uur) nog een zoekactie gaande in de omgeving van Ede. Ook daarbij is een helikopter ingezet.

MRF_8401

MRF_8447

Foto’s Marofer.nl