Home Overig nieuws 9 juni Poging inbraak bij hennepkwekerij Den Haag

9 juni Poging inbraak bij hennepkwekerij Den Haag

IMG_2549

Den Haag – Politieagenten hielden maandag 9 juni om 01.15 uur, na een melding van een getuige, op de Vrederustlaan een 23-jarige Hagenaar aan voor poging inbraak.

Een oplettende getuige belde de politie dat er werd ingebroken in een woning aan de Otterrade. Agenten die een onderzoek instelden zagen drie mannen hard wegrennen. Na een achtervolging hielden agenten een verdachte aan. De mannen hadden geprobeerd in te breken in een woning waarin agenten een hennepkwekerij aantroffen. In de woning stonden 134 hennepplanten. Agenten ontruimden de hennepkwekerij. De recherche onderzoekt de poging tot inbraak en stelt een onderzoek in naar de eigenaar van de hennepkwekerij en de identiteit van de andere twee verdachten.

Meld hennepkwekerijen
Hennepteelt heeft inmiddels het onschuldige karakter ver achter zich gelaten. Er gaan miljarden euro’s om in de hennepteelt, die steeds meer verweven is met de handel in harddrugs en vuurwapens, fraude, mensenhandel en mensensmokkel.

Hennepkwekers veroorzaken schade en overlast door lekkage en stank. Omdat hennepkwekerijen vaak provisorisch zijn ingericht, is de kans op brand door kortsluiting of oververhitting groot. 10% van de woningbranden is te relateren aan hennepteelt. Dit levert dus risico’s op voor de veiligheid in de buurt. Door de overlast ontstaan spanningen of angstgevoelens bij buurtbewoners en wordt het leefklimaat in een woonwijk aangetast.

Vermoedt u dat er bij u in de buurt een hennepkwekerij is? Bel de politie, 0900 – 8844 of Meld Misdaad Anoniem, 0800 – 7000. Hennep telen is een misdrijf, dus strafbaar. Politie, gemeente, Openbaar Ministerie, woningcorporaties en energiebedrijven treden samen op tegen hennepkwekerijen. Zij verzamelen aanwijzingen en tips, ontmantelen de kwekerij en pakken de kweker stevig aan.