Home Midden-Delfland A4 afgesloten door brand in vrachtwagen vol bananen A4 Schipluiden

A4 afgesloten door brand in vrachtwagen vol bananen A4 Schipluiden [VIDEO]

Schipluiden – De A4 richting Schiedam is woensdagochtend 13 februari lange tijd volledig afgesloten geweest door een brandende vrachtwagen. Iets na 09:30 vanochtend kwam de melding binnen op de meldkamer van de brandweer. De brandweer werd meteen gealarmeerd. Bij aankomst van de brandweer sloegen de vlammen uit de cabine van de vrachtwagen. De brandweer begon direct met bluswerkzaamheden.

Door de hevige brand trokken grote rookwolken over de A4 naar de Delftse wijken Tanthof-West en Tanthof-Oost. De politie gaf meteen het advies aan mensen die last hadden van de rook en/of de geur de ramen en deuren te sluiten. Omdat zowel de tankautospuit van Delft als Schipluiden werden ingezet schaalde de brandweer op naar het sein ‘Middelbrand’.

De brandweer had de brand in de cabine snel onder controle, omdat de warmte de achterkant van de trailer had aangestraald ontstond het vermoeden dat de brand mogelijk was overgeslagen op de lading van de vrachtwagen, zo’n 18 pallets met dozen bananen. De brandweer heeft hierop met een slijptol een gat gemaakt in de zijkant van de trailer aan de achterzijde.

Via de achterzijde van de trailer heeft de brandweer de achterste pallets gekoeld met schuim. Twee haakarm-wagens van de brandweer van kazerne’s Leidschenveen en Wassenaar kwamen ter plaatse met watercontainers om beide tankautospuiten te voorzien van genoeg bluswater.

De A4 is door de politie, Rijkswaterstaat en de firma Vermeulen in beide richtingen lange tijd volledig afgesloten. Het verkeer vanuit Rotterdam richting Amsterdam is na enige tijd vrijgegeven, verkeer kon via 1 rijstrook met een snelheidsbeperking langs het incident.

Een berger heeft samen met de brandweer door middel van een heftruck de trailer van de vrachtwagen leeggehaald. De pallets zijn buiten neergezet om zeker te zijn dat deze niet waren aangestraald.

De pallets zijn even later in een nieuwe trailer overgeladen en afgevoerd. Vermoedelijk worden alle bananen vernietigd omdat deze in aanraking met rook en blusschuim zijn geweest.

Een berger heeft de trekker van de combinatie even later afgesleept. Het wegdek is door een grote veegmachine van de firma Vermeulen gereinigd. Of het wegdek gerepareerd moet worden door de brandschade is niet bekend. Door het incident liep het verkeer flinke hinder op.

Foto’s & video: Jasper Wennekes