Home Delfgauw Aangestoken autobrand slaat over op woning, man aangehouden door politie Pottenbakkerstraat Delfgauw...

Aangestoken autobrand slaat over op woning, man aangehouden door politie Pottenbakkerstraat Delfgauw [VIDEO]

Delfgauw – In de nacht van woensdag op donderdag 9 mei is op de Pottenbakkerstraat in Delfgauw door nog onbekende een geparkeerde bus in brand gestoken.

Een buurtbewoner ontdekte de brandstichting en belde de brandweer. Hij kon nog net een auto op hoge snelheid zien wegrijden. De brandweer kwam met spoed ter plaatse. Het busje stond dicht tegen een woning geparkeerd, waardoor de hoge vlammen al snel voor veel schade aan de woning zorgde. Via een raam kwam de brand in de woning terecht, maar richtte aldaar weinig schade aan. De brandweer had het vuur snel onder controle.

Al snel kwamen veel omstanders op de brand af. Ook een bewoner, volgens omstanders de eigenaar van de bus en de woning, stond buiten toe te kijken hoe alles in brand stond. De politie had moeite de bewoner en een aantal omstanders in de hand te houden. Op een gegeven moment sloeg de sfeer om. Fotografen werden belaagd, één fotograaf werd door de bewoner geslagen en zijn camera werd kapot gegooid. Direct kwam de politie in actie. De man wilde niet meewerken met de politie en werd hierna aangehouden. Omdat omstanders agenten probeerde te belagen vroeg een agent om assistentie collega.

Na de komst van meerdere politieauto’s uit verschillende regio’s kon de rust in de straat terug gebracht worden. Het busje is volledig uitgebrand en de politie doet onderzoek. De straat is voorlopig een Plaats Delict.

Foto’s & video: Mike van Doorn