Home Delft Achtervolging eindigt in Delft, drie verdachten aangehouden, 1 op de vlucht Van...

Achtervolging eindigt in Delft, drie verdachten aangehouden, 1 op de vlucht Van der Slootsingel Delft [VIDEO]

Delft – Donderdagmiddag 8 augustus is een achtervolging ten einde gekomen op de Van der Slootsingel in Delft. Agenten kregen het voertuig in het vizier nadat deze gesignaleerd stond als gestolen. Het voertuig, met Franse kentekenplaten kreeg van de politie een stopteken waarna deze op de vlucht sloeg.

Op de Van der Slootsingel knalde de auto door nog onbekende oorzaak een grasveld op, hierdoor raakte de auto dusdanig beschadigd dat deze niet verder kon rijden. Uit de auto rende na de crash volgens getuigen vier verdachten, twee van deze verdachten konden al snel worden aangehouden. Een derde verdachte is achtervolgd en uiteindelijk gebeten door een hond van de hondenbrigade.

Een vierde verdachte vluchtte een naastgelegen park in, de verdachte droeg tijdens zijn vlucht maar eén schoen, ook zou de verdachte door een sloot zijn gerend. De politie doorzocht direct het park met meerdere agenten en met agenten van de hondenbrigade. Ook een politiehelikopter vloog lange tijd boven de omgeving van de Van der Slootsingel.

De politie heeft na ongeveer een uur de zoekactie naar de vierde verdachte gestaakt. De auto is door een politiekraan in beslag genomen en afgevoerd. De drie aangehouden verdachten zijn ingesloten op het politiebureau en verhoord door de recherche.

Foto’s en video: Jasper Wennekes