Home Rotterdam-Rijnmond Agenten belaagd na melding geluidsoverlast; drie aanhoudingen Sweelinckstraat Vlaardingen

Agenten belaagd na melding geluidsoverlast; drie aanhoudingen Sweelinckstraat Vlaardingen

Vlaardingen – Twee politieagenten vreesden voor hun leven toen ze vrijdagavond op een melding van geluidsoverlast afkwamen aan de Sweelinckstraat. Na een spoedinzet door meerdere agenten konden er drie mannen worden aangehouden.

Rond 23.00 uur kwam de melding van geluidsoverlast binnen. Twee agenten gingen eropaf en zagen dat het geluid vanuit een schuur in de tuin kwam. De muziek was zo hard dat het door de hele woonwijk galmde.
Er werd na geklop en gebonk niet meteen opengedaan, na harder bonken op de garagedeur ging deze open. De sterke wiet- en alcohollucht kwam de agenten tegemoet. De discolampen en muziek wezen op een luidruchtig feestje. Er waren vijf mensen aanwezig.
Nadat de agenten het gesprek aangingen met de mannen, werd een van de politieagenten meteen weggeduwd. Even later tijdens het gesprek en de mededeling dat we de apparatuur in beslag zouden nemen, is de agent bij zijn nek gepakt en kreeg bijna geen lucht meer.

Vervolgens pakte een ander zijn arm en kon hij geen kant op. Toen het hem lukte om zijn wapenstok te pakken, werd die meteen afgepakt. Al die tijd is hij bij zijn nek beetgehouden. De andere agent werd ook klemgezet. Uiteindelijk kon hij over de porto spoedassistentie roepen en volgden er snel extra eenheden.

De mensen vluchtten uit de schuur door het huis en zelfs over het dak, waardoor een gat ontstond. Drie mannen zijn aangehouden aan de voorkant van het huis. De agenten zijn niet gewond, maar dit gedrag is natuurlijk onacceptabel. Ze hebben aangifte gedaan.
Het gaat om mannen in de leeftijd van 19, 33 en 37 jaar oud uit Vlaardingen.

Geweld tegen politieagenten is onacceptabel
Agressie of geweld, in welke vorm dan ook, tegen agenten wordt niet getolereerd.
Politie en justitie hanteren hier dezelfde aanpak: aangiftes worden altijd opgenomen, daders worden met prioriteit door het Openbaar Ministerie voor de rechter gebracht, en tegen de daders wordt een driemaal zo hoge straf geƫist.

Beeld: FlashphotoNL