Home Den Haag Vermiste Dean Verberckmoes (4) overleden aangetroffen in Zeeland

Vermiste Dean Verberckmoes (4) overleden aangetroffen in Zeeland


Sint-Niklaas (BE) / Meerkerk (NL) / Zeeland (NL) – De politie heeft vandaag een Amber Alert uitgegeven voor de 4-jarige Dean Verberckmoes.

Een 34-jarige man, Dave de K., is vorige week samen met Dean vertrokken uit Belgie. De politie werd zondag door de ouders ingeschakeld omdat ze al twee dagen geen telefonisch meer contact konden leggen met de man. Hij is een vriend die dicht bij de ouders staat en in het verleden ook al regelmatig op de kleuter paste, zo meldt de Belgische krant Het Laatste Nieuws. Dat verliep altijd zonder problemen. De politie spreekt dan ook van een ‘onrustwekkende’ verdwijning.

De K. is in het verleden veroordeeld voor de gewelddadige dood van zijn stiefzoon. Hij kreeg in 2010 tot tien jaar cel opgelegd voor de fatale mishandeling van peuter Miguel.

De K. werd vanmiddag door de Nederlandse politie aangehouden in Meerkerk (Utrecht), echter was hij alleen. Zijn auto is aangetroffen bij een bedrijf in Gorinchem.

Het lichaam van Dean Verberckmoes is later vanavond aangetroffen in Zeeland. Eerder vandaag werd door de politie een Amber Alert afgegeven omdat er zorgen waren over de toestand van het jongetje.

Over de exacte doodsoorzaak is nog niets bekend.