Home Delft App toont NL-Alerts bijvoorbeeld bij je oma (en je andere favoriete locaties)

App toont NL-Alerts bijvoorbeeld bij je oma (en je andere favoriete locaties)

NL-Alarm is een nieuwe app ter ondersteuning van NL-Alert. Deze app toont NL-Alerts op jouw locatie en die bij vaste locaties die je zelf kan instellen, zoals bij je oma thuis of op je werk. Ook in de grensstreek worden de NL-Alerts probleemloos afgeleverd in de app.

Softwarebedrijf 9to5 uit Delft zijn de makers van de app, en ze hebben zich gefocust op de privacy van de gebruiker. Ze beloven dan ook dat jouw locaties nooit je toestel verlaten. Dit geldt voor zowel je huidige locatie als de door jou vaste ingestelde locaties.

Door het instellen van zulke vaste locaties en doordat de meldingen via een internetverbinding naar je telefoon worden verstuurd, maakt het niet uit of je je in het binnen- of buitenland bevindt. Je ontvangt ook gewoon de berichten voor je vaste locaties als je op vakantie bent, maar ook als je in het grensgebied woont en toevallig met een zendmast van een buurland bent verbonden. In de app zie je dan het crisisgebied weergegeven op een kaart, wat meteen duidelijkheid geeft over de omvang van een alert.

NL-Alarm bewaart de berichten zolang ze actief zijn. Hierdoor kun je als gebruiker de melding weer terugvinden. Dit is niet het geval bij de bestaande manier van alerteren: als je het bericht eenmaal weg hebt gedrukt, dan kan je deze niet meer terugvinden op je telefoon. Als je echter deze app hebt geïnstalleerd kan je de tekst altijd teruglezen. Handig, zeker als er bijvoorbeeld een telefoonnummer in wordt vermeld. Deze app herkent ook meteen dit telefoonnummer zodat je erop kan klikken en direct het nummer kan bellen.

De NL-Alert data wordt verkregen dankzij de medewerking van het Ministerie van Justitie en Veiligheid. De app is dus rechtstreeks aangesloten op het officiële systeem. Met deze app wordt het bereik vergroot, aangezien de mensen in de grensstreek het bericht kunnen ontvangen en het ook mogelijk wordt om ze op tablets te ontvangen.

NL-Alarm is beschikbaar voor iOS en Android en is te downloaden via de Apple App Store of Google Play. Er is ook een website waar je meer informatie kan vinden: https://nlalarm.app.