Home De Lier Auto raakt te water, bestuurder mee naar het politiebureau Burgerdijkseweg De Lier

Auto raakt te water, bestuurder mee naar het politiebureau Burgerdijkseweg De Lier

De Lier – In de nacht van vrijdag 30 op zaterdag 31 juli is omstreeks 04:00 een auto te water geraakt langs de Burgerdijkseweg in De Lier. De bestuurder raakte door nog onbekende oorzaak van de weg en kwam terecht in een naastgelegen sloot

De bestuurder van de auto rende naar eigen zeggen na het te water raken richting zijn huis om 112 te bellen. Echter hadden voorbijgangers in de tussentijd al 112 gebeld, direct werden meerdere brandweereenheden uit onder andere De Lier, Delft en Naaldwijk gealarmeerd. Bij aankomst van de hulpdiensten is een brandweerman in een waadpak het water ingegaan op zoek naar eventuele slachtoffers om en in het voertuig.

Niet veel later kwam de -naar eigen zeggen- bestuurder van de auto aangefietst. Hij heeft bij de politie een blaastest af moeten leggen waarna de bestuurder is meegenomen naar het politiebureau.

De brandweer heeft in de omgeving van de auto geen andere slachtoffers gevonden. Een berger van Vreugdenhil heeft de te water geraakte auto uit het water getrokken. De auto heeft veel schade opgelopen door het ongeval.