Home Honselersdijk 17-jarige jongen overleden in het ziekenhuis na aanrijding Honselersdijk

17-jarige jongen overleden in het ziekenhuis na aanrijding Honselersdijk

Honselersdijk – Een automobilist is in de vroege zondagmorgen gevlucht nadat hij een fietser had aangereden op de Broekpolderlaan in Honselersdijk. De fietser raakte door de aanrijding zwaargewond.

Twee jongens op de fiets waren onderweg naar huis toen er een auto met flinke snelheid achter op hun in reed. Eén van de jongens kon de auto net ontwijken.

De andere fietser werd door de auto geschept en raakte zwaargewond. De automobilist ging er naar de aanrijding met flinke snelheid vandoor.

Op de Sprongenloet in Honselersdijk werd de auto gezien door de politie en kon de automobilist snel worden aangehouden.

Het slachtoffer werd, na onderzoek door het ambulancepersoneel en de trauma-arts, in zeer kritieke toestand overgebracht naar het ziekenhuis.

Een 29-jarige man bleek de bestuurder te zijn van de auto. Hij is door de politie aangehouden. Op het politiebureau bleek dat de man onder invloed was van alcohol.

De politie heeft ter plaatse onderzoek gedaan.

UPDATE 7-7-2020: Een 17-jarige jongen uit Naaldwijk, die zondagochtend 5 juli het slachtoffer werd van een ernstig verkeersongeval, is maandagavond 6 juli in het ziekenhuis aan zijn verwondingen overleden. De 29-jarige verdachte, zonder vaste woonplaats, zit nog vast en wordt woensdag 8 juli voorgeleid voor de rechter-commissaris.

UPDATE 17-07-2020: De rechtbank in Den Haag heeft donderdag 16 juli het voorarrest van de 29-jarige bestuurder verlengd met dertig dagen.

UPDATE 16-4-2021: De rechtbank in Den Haag heeft de Poolse Tomasz P. veroordeeld voor drie jaar cel. Hij reed op 5 juli 2020 op de Broekpolderlaan in Honselersdijk de 17-jarige Jim Mulder aan. Jim overleed enkele dagen later in het ziekenhuis. De rechtbank gaat er vanuit de P. een flinke hoeveelheid alcohol op had. Ook de P. schuldig bevonden aan het achterlaten van het slachtoffer in hulpeloze toestand.

De verdachte heeft tevens een rij-ontzegging van vijf jaar gekregen.

Foto’s & video: Jordy de Groot