Home Den Haag Automobilist rijdt gevel van woning binnen, enorme ravage Goeverneurplein Den Haag

Automobilist rijdt gevel van woning binnen, enorme ravage Goeverneurplein Den Haag

Den Haag – Een automobilist heeft woensdagnacht 5 juni een ravage aangericht op het Goeverneurplein in Den Haag. De auto knalde uiteindelijk bij een woning deels naar binnen.

De politie en de brandweer werden iets over 02:00 gealarmeerd voor het ongeval, getuigen zeggen dat de auto met hoge snelheid aan kwam rijden over de Goeverneurlaan en in de bocht van het Goeverneurplein rechtdoor over de middenberm schoot, tegen een plantenbak, door een hek, door een perkje en uiteindelijk met de voorkant tot stilstand kwam in de gevel van eén woning.

De bewoonster van de woning, die op dat moment lag te slapen aan de andere kant van de woonkamer schrok wakker van de enorme knal, toen de vrouw wilde kijken wat er gebeurd was trof deze eén auto aan in de woonkamer van haar woning.

Gealarmeerd ambulancepersoneel heeft de bestuurder van de auto nagekeken op eventuele verwondingen. Of deze is vervoerd is niet bekend.

De brandweer is ter plaatse gekomen om de gevel van de woning te bekijken en eventueel instortingsgevaar uit te sluiten.

Een berger heeft even later het voertuig uit de gevel getrokken, de schade in de woning is flink, meubelen liggen door de woonkamer verspreid en de voorgevel is volledig verwoest.

De bewoonster van de woning wordt vannacht elders ondergebracht door de gemeente.

Hoe het ongeval kon gebeuren is niet bekend.

Foto’s: Jasper Wennekes