Home Delft Automobilist slaat over de kop voor stoplicht, bestuurder aangehouden N470/Kruithuisweg Delft

Automobilist slaat over de kop voor stoplicht, bestuurder aangehouden N470/Kruithuisweg Delft

Delft – Maandagavond 15 juli heeft er op de Kruithuisweg in Delft een ongeval plaatsgevonden tussen twee auto’s.

Het voertuig wat over de kop sloeg werd vanaf Zoetermeer gevolg door een andere automobilist die aan de lijn was met 112, de automobilist viel op door zijn asociale en gevaarlijke rijgedrag, hij slingerde over de weg, reed volgens getuigen een deel zonder lichten aan over de A12 en kwam meerdere keren bijna in de berm terecht,

Toen de automobilist op de A4 door werkzaamheden de N470 op moest knalde deze op de N470 voor de stoplichten achterop een stilstaande auto, de auto van de man vloog hierna over de kop en rolde weer terug op vier wielen. Politie-eenheden die door de meldkamer al waren aangestuurd waren snel ter plaatse.

Omdat de schade aan beide auto’s flink was is besloten de ambulancedienst te alarmeren, een ambulance is ter plaatse gekomen om alle betrokkenen te controleren, vervoer bleek echter niet noodzakelijk .

Door het ongeval was de afrit van de A4 naar de N470 niet meer toegankelijk, al het verkeer moest bij Den Hoorn de snelweg verlaten, volgens een omstander zijn zeker 30 automobilisten bekeurd voor het negeren van het rode kruis.

Bij de bestuurder van de over de kop geslagen auto heeft de politie een alcohol en- drugstest afgenomen, van beide was geen spraken. De man is hierna door de politie aangehouden op basis van artikel 5 van de Wegenverkeerswet, de man is door agenten vervoerd naar het politiebureau.

De specialisten van de VOA (Verkeers Ongevallen Analyse) zijn ter plaatse gekomen en hebben een onderzoek gestart, hierbij zijn meerdere foto’s gemaakt, ook zijn er vanaf boven foto’s gemaakt om een goed overzicht te krijgen. De auto die stil stond voor het stoplicht is door een berger afgevoerd. De auto die over de kop was geslagen is door een politiekraan afgevoerd voor verder onderzoek.

Door het ongeval was er enige verkeershinder, de politie neemt de zaak verder in onderzoek.

Foto’s: Jasper Wennekes en Marvin Hake