Home Den Haag Barendrechter (26) aangehouden voor poging doodslag na achtervolging Reeuwijkse Randweg Reeuwijk

Barendrechter (26) aangehouden voor poging doodslag na achtervolging Reeuwijkse Randweg Reeuwijk

Reeuwijk – Agenten van de Landelijke Eenheid en eenheid Den Haag hebben aangifte gedaan van poging doodslag tegen een 26-jarige man uit Barendrecht, nadat hij bij een achtervolging op hen ingereden is. De achtervolging ontstond toen de man een stopteken negeerde dat hem gegeven werd.

Op de A20 zien de agenten van de Dienst Infrastructuur een auto rijden waarvan het kenteken even daarvoor een ANPR-hit gegeven heeft in verband met mogelijke maatregel die afgegeven is op de bestuurder van het voertuig. De agenten besluiten het voertuig een stopteken te geven om een controle uit te voeren. Echter negeert de bestuurder het volgteken en gaat er vandoor. Daarbij is tijdens de achtervolging meerdere malen ingereden op het dienstvoertuig van de politie. Ook is de man ingereden op een agent die zich tijden de achtervolging lopend buiten het dienstvoertuig bevond. Hij reed daarbij recht op de agent af en deze moest wegspringen om een aanrijding te voorkomen. De agent raakte bij het incident licht gewond en is nagekeken door ambulancepersoneel.

Na een achtervolging, waarbij ook diverse politiecollega’s van de Eenheid Den Haag en ook de politiehelikopter aanhaakten, is de man aangehouden in Reeuwijk. Het voertuig is in beslag genomen. De man is aangehouden en wordt verdacht van o.a. poging doodslag, rijden met ingevorderd rijbewijs en rijden onder invloed van een bepaald stof.

Dienst Infrastructuur van de Landelijke Eenheid onderzoekt de zaak verder.