Home Den Haag Bedrijfspand zwaar beschadigd na explosie Hoefkade Den Haag

Bedrijfspand zwaar beschadigd na explosie Hoefkade Den Haag

Den Haag – Donderdagnacht 16 mei heeft er een explosie plaatsgevonden in een pand aan de Hoefkade in Den Haag. Even na 01:30 werden de hulpdiensten gealarmeerd door buurtbewoners die een enorme knal hoorde, de knal was tot in het Westland te horen.

Ter plaatse bleek er een explosie te hebben plaatsgevonden bij een bedrijfspand, de ramen en deuren van het pand waren volledig verwoest, op straat lag overal glas en stukken kozijn. Ook van omliggende panden waren ramen gesneuveld. De brandweer heeft direct de situatie veilig gesteld, er bleek geen brand te zijn.

De politie heeft direct de omgeving groots afgezet en een Plaats Delict gemaakt, een medewerker van de TEV (Team Explosieven Verkenning) heeft het pand onderzocht op eventuele explosieven. Deze bleken niet meer aanwezig te zijn.

Volgens de politie heeft een onbekende iets tegen/in het pand geplaatst en dit tot ontploffing laten komen. Omdat de status van het pand niet bekend is zijn bovengelegen woningen ontruimd, bewoners van deze woningen zijn in een naastgelegen koffiehuis opgevangen. Een bewoonster is gecontroleerd, vervoer bleek niet nodig.

De Forensische Opsporing gaat ter plaatse onderzoek doen naar de exacte oorzaak van de explosie, de Hoefkade zou nog enige tijd afgesloten blijven.

De politie vraagt getuigen of mensen met meer informatie dringend 112 te bellen.

Op de Hoefkade in Den Haag zijn, na de explosie van vannacht, houten planken voor de deur en ramen gehangen. Het pand, waarin een reisbureau en een kapsalon gevestigd waren, zou van de vader van topcrimineel Reda N. zijn. De politie doet groot onderzoek en is op zoek naar de dader, die waarschijnlijk een explosief tegen of in het pand heeft geplaatst.

Foto’s: Martijn de Jong & Jasper Wennekes