Home Rotterdam-Rijnmond Beschonken automobilist rijdt ondergrondse container uit de grond Westfrankelandsestraat Schiedam

Beschonken automobilist rijdt ondergrondse container uit de grond Westfrankelandsestraat Schiedam

Schiedam – Een beschonken automobilist heeft in de nacht van zondag 30 april op maandag 1 mei een ondergrondse container uit de grond gereden in de Westfrankelandsestraat in Schiedam. Omstreeks 01:45 raakte de automobilist de macht over het stuur kwijt, hij knalde op de stoep en schoot daarna over een ondergrondse restafval container.

De auto kwam na de klap op de container bijna tegen een woning tot stilstand, beide inzittenden konden zelfstandig uit het voertuig komen. Omwonenden hadden inmiddels al 112 gebeld waarop de politie ter plaatse kwam. De politie besloot om bij de bestuurder een blaastest af te nemen, daaruit bleek dat de nog beginnend bestuurder te veel alcohol gedronken had. Hierop is hij aangehouden.

De automobilist is overgebracht naar een politiebureau voor een tweede blaastest. Een bergingsbedrijf is ter plaatse gekomen om de auto van de container af te trekken, nadat dit gelukt was hebben de agenten en het bergingsbedrijf de container op het gat gelegd om eventuele ongevallen te voorkomen. De gemeente is op de hoogte gebracht van het bizarre ongeval.